3 Tips: zo houd je je huis lekker fris!

We willen allemaal ons huis lekker fris houden. Naast een opgeruimd en hygiënisch huis wil je ook een fris geurend huis. Dit bereik je onder meer door regelmatig te ventileren. Dat is geen overbodige luxe. Maar, denk je zelf je huis helemaal fris en fruitig te hebben, dit kan voor een gast toch weer net iets anders zijn. Zelf ben je immers gewend aan de geuren die bij je huis horen.

Huisdieren, planten, (sigaretten)rook, een haard… ze kunnen allemaal voor geuren in je huis zorgen. Als je zelf in deze geuren leeft ben je er waarschijnlijk helemaal aan gewend. Je bent er ‘blind’ voor geworden. Een gast die je huis betreedt zal al deze geuren wél ervaren en de vraag is of je dat wil.

huis lekker fris
huis lekker fris

Gelukkig bestaan er simpele trucjes die dit helpen voorkomen. Iedereen kent wel de tip die stylist Roy Donders enkele jaren geleden gaf: een pannetje met je favoriete wasverzachter zachtjes koken op je warmtebron. Robijn raadde dit een reactie sterk af. Bij het koken van wasverzachter komt de kleine hoeveelheid chemische stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn en o.a. hoofdpijn, nekpijn of zelfs geheugenverlies zouden kunnen veroorzaken. Dat kan anders!

Voor je kledingkast is – naast een vers bosje lavendel – een geurzakje een goed idee. Zo’n geurzakje schud je na een tijdje even heen en weer waarna de geur weer geactiveerd wordt. Wanneer je je kast opent ruik je de heerlijke geur. Maar ook hier geldt: wissel regelmatig van geur omdat je na een tijdje ook voor een lekkere geur ‘geurenblind’ kunt zijn. Een geurzakje gaat gemiddeld zo’n 3 tot 4 maanden mee. Langer plezier van je geurzakje? Knip een ‘uitgewerkt’ zakje open, zuig het op met een stofzuiger en de geur wordt door de rest van je huis verspreid.

huis lekker fris
huis lekker fris
Huis lekker fris: Roomspray

Met een roomspray verspreid je een heerlijke subtiele geur in de ruimte. Een roomspray met olie kan echter vlekken geven op muren, meubels en kleding. Maison d’Abri heeft een betaalbare Green Tea Roomspray zonder olie, met een heerlijke frisse en subtiele geur die geen vlekken geeft. Verkrijgbaar in een transparant flesje voor maar € 4,95! Ook heerlijk op je beddengoed vlak voor het slapen gaan… Dit handige flesje gebruik je ook in je auto, caravan, het hondenmandje of in je vakantiehuis.

Huis lekker fris: Melt Wax Bar

Met een melt wax chip – ook wel: scentchip of ‘geurchip’ – zorg je ook voor een heerlijke geur in je huis voor een lange tijd. Je gebruikt hiervoor een speciale waxbrander waarin je een waxinelichtje kunt branden. In onze webshop vind je diverse soorten van twee bekende merken: Bolsius en Bridgewater. Doe een stukje van de chip in je brander en de heerlijke geur zal zich meteen verspreiden door je huis!

De waxbrander van Maison d’Abri® is al verkrijgbaar voor slechts € 12,50. Nadat een chips is uitgewerkt verwijder je de oude wax en kies je weer een nieuwe geur. Wist je dat je ook geuren kunt mengen? Creëer je eigen unieke geur door diverse stukjes geurchips met elkaar te mengen in de brander!

huis lekker fris
huis lekker fris
Huis lekker fris: Geurkaarsen

Natuurlijk zijn er dan nog de geurkaarsen. In onze webshop vind je dé favoriet van Bridgewater: Sweet Grace als votivekaarsje. Deze brand je in een geschikt glaasje. De heerlijke subtiele geur van passievruchten, patchouli en verse thee vult je huis meteen als je hem aansteekt. Het kaarsje is gebaseerd op soja wax en brandt zo’n 15 uur. Heb je er ooit aan gedacht een heerlijke interieurgeur cadeau te geven?

Door deze simpele tips te gebruiken, is binnen no-time je huis lekker fris! In de webshop van Maison d’Abri® vindt je een categorie gevuld met interieurparfums!

Onvergetelijke momenten: Rent The Table®

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Dossier visgraat vloer: PVC of laminaat?

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Help! Hoe bepaal ik de plek van een schilderij?

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

3 Tips: zo houd je je huis lekker fris!

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Deuren van Indu-Doors: dé duurzame en exclusieve keuze voor stijl in ieder interieur!

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Zo style je je entree: vóór, ín en ná

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Deel dit blog

MAISON D'ABRI® CARE

Wij geven om onze producten. Daarom hebben we een aantal tips waardoor je je product in een zo goed mogelijke staat kunt houden.

Eigenschappen