Binnen 2 werkdagen bezorgd door PostNL
Gratis verzending op bestellingen boven €50 (binnen Nederland)
Hulp nodig? Bel, mail of chat; we helpen je graag!
Gratis verzending boven €50,-
Hulp nodig? We helpen graag!
Binnen 2 werkdagen bezorgd door PostNL

Haal in 5 stappen de natuur in huis

Ben je gewend om in de natuur te wonen en ga je verhuizen naar de stad? Met deze vijf simpele stappen haal je de natuur in huis…

Veel mensen verlangen naar de natuur in hun dagelijks leven, waar doorgaans niet veel tijd is te  genieten van het geluid van de bomen of de golven. Juist als je leven druk en gehaast is, is het goed voor je het buitenleven naar binnen te halen. Dat is niet alleen goed voor je welzijn, het is ook enorm inspirerend voor de geest! De natuur prikkelt immers de zintuigen.

Een stukje buiten naar binnen halen kan heel eenvoudig zijn. Groene planten, frisse lucht en vogelgezang…in enkele eenvoudige stappen zorg jij voor een fris gevoel in je huis (en in je hoofd)!

natuur in huis
natuur in huis
1. Natuur in huis: zorg voor voldoende daglicht

Haal natuurlijk licht in huis. Heeft jouw woonruimte niet voldoende ramen voor een natuurlijke lichtinval? Kijk dan waar je eventueel nog een mogelijkheid hebt voor een extra raam;  boven in een muur kun je een langwerpig raam monteren. Je verliest hierdoor niet je  hele muur en krijgt toch nog wat extra licht binnen. Een spiegel dicht bij een raam kan daglicht weerkaatsen en door de kamer sturen .

2. Natuur in huis: haal genoeg frisse lucht in huis

Vul je ruimte met frisse lucht! Gesloten kamers met weinig ventilatie zijn niet goed voor je gezondheid en ook niet voor je welzijn. Open de ramen twee of drie  keer per dag voor minimaal tien minuten per keer. Een frisse bries geeft jou en je woning  weer nieuwe energie en een beter binnenklimaat. Ook een air diffuser kan helpen om je ruimte fris te krijgen. Wij testten onlangs de diffuser van Geurwolkje, en gebruiken deze regelmatig om lucht te reinigen, en om het huis te vullen met heerlijke geuren.

natuur in huis
natuur in huis
3. Natuur in huis: haal planten in huis

Dit is de gemakkelijkste manier om buiten naar binnen te halen. Heb je weinig ruimte op je vloer, hang ze dan aan de muur, zet ze op een plank, op een tafeltje of in de vensterbank. Planten zorgen voor zuurstof in de lucht en verlagen je stressniveau. Zet  daarom bijvoorbeeld een of meer groene planten rond je werktafel. Maar: maak er geen jungle van. Hou het rustig voor het oog. Licht en fris blijft het devies!

Kies bij je zoektocht naar mooie aanvullende accessoires naar producten die licht van kleur zijn en gemaakt zijn van natuurlijke materialen als waterhyacint, zeegras of klei. Kransen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als mos, schelpen, hortensia of vlas vullen een leeg hoekje mooi en stijlvol aan. Zorg voor rust en eenheid zowel in kleur als materialen. De webshop van Maison d’Abri® heeft regelmatig nieuwe producten, gemaakt van natuurlijke materialen.

natuur in huis
natuur in huis
4. Natuur in huis: zorg dat je de lucht kunt zien

Zelfs als je midden in de stad woont voel je je comfortabeler en meer verbonden met de buitenwereld als je de lucht kunt zien. Heb je de mogelijkheid om een dakraam of een lichtstraat te installeren? Dakramen geven dubbel zoveel daglicht als een gevelraam. Wanneer het daglicht verder je kamer binnenkomt, voelt de ruimte groter aan. Geen mogelijkheid om een dakraam of lichtstraat te installeren; probeer dan te werken met grote ramen. Grote ramen die gericht zijn op buiten (en met voorkeur op een tuin/natuur), geven een echt buitengevoel aan je huis.

5. Natuur in huis: richt je huis in met natuurlijke en zachte materialen

Maak consequent gebruik van natuurlijke materialen. Laat  verschillende houtsoorten onderdeel zijn van je interieur en vul aan met heerlijke zachte stoffen en wol om het comfort te verhogen. Verantwoord inrichten? Kies dan voor een milieubewuste optie zoals bamboe. Organische vormen versterken het buitengevoel.

Stollen of smelten; hoe verwijder je kaarsvet?

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Onvergetelijke momenten: Rent The Table®

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Liefs van Emma: unieke lampen, wandhaken en lichtbronnen

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Dossier visgraat vloer: PVC of laminaat?

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Deuren van Indu-Doors: dé duurzame en exclusieve keuze voor stijl in ieder interieur!

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Japandi: een combinatie van 2 woonstijlen

Maison d'Abri Round

Maison d'Abri® Redactie

Deel dit blog

Hoofdcategorieën

Woonaccessoires

197

Kaarsen

71

Kinderlifestyle

51

Interieurparfums

8

Populair

Kaarsenhouders

31

Kransen

8

Dekens & Kussens

10

Mason jars

8

Organizers

16

Dinerkaarsen

25

Decoratieve flessen

3

Waxinelichthouders

18

Votivekaarsjes

14

Alle categorieën

Buitenkaarsen

8

Cadeaulabels

8

Decoratieve flessen

3

Dekens & Kussens

10

Dinerkaarsen

25

Geurkaarsen

7

Interieurparfums

8

Kaarsen

71

Kaarsenhouders

31

Kinderkoffertjes

5

Kinderlifestyle

51

Knuffels

5

Kraamcadeautjes

16

Kransen

8

Mason jars

8

Organizers

16

Potloodkaarsen

7

Puzzels

3

Stompkaarsen

5

Vlaggenlijntjes

10

Voor peuters & kleuters

19

Votivekaarsjes

14

Waxinelichthouders

18

Woonaccessoires

197

Gratis 'Rustik Lys' kaarsjes

Bij een minimale orderwaarde van 15 euro wordt de prijs van je gekozen set kaarsjes in mindering gebracht.

Voeg voor €15 toe en reken af

MAISON D'ABRI® CARE

Wij geven om onze producten. Daarom hebben we een aantal tips waardoor je je product in een zo goed mogelijke staat kunt houden.

Eigenschappen